Burger με μπιφτέκι γαρίδας και ανανά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ένα είδος junk food θα ήταν τόσο υγιεινό και θα είχε τόσες λίγες θερμίδες. Το μπιφτέκι έχει σαν βασικό υλικό τη γαρίδα και το burger αποκτάει δροσερή γεύση με τον ανανά.
Θερμίδες: 292/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/4φλ. κρύο νερό
  • 1/4φλ. σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1/2φλ. χυμό ανανά
  • 3κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 900γρ. γαρίδες χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1κ. σούπας σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • Για τα burger:
  • 8 φέτες ανανά
  • 8 μικρά ψωμάκια για burger ολικής άλεσης
  • 8 φύλλα μαρουλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σάλτσα:
  • Συνδύασε το καλαμποκάλευρο με το κρύο νερό μέχρι να διαλυθούν.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Τοποθέτησε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακάτεψε μέσα στην κατσαρόλα τη σόγια sauce, το χυμό ανανά, τη μαύρη ζάχαρη, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση και μείωσε τη ένταση σε χαμηλή.
  • Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε μέσα το μείγμα με το καλαμποκάλευρο και ανακάτεψε για 2 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και άφησέ το μείγμα να κρυώσει.
  • Για τα μπιφτέκια:
  • Σε ένα μούλτι πρόσθεσε τις γαρίδες με το σκόρδο και χτύπησε μέχρι να γίνουν λεία.
  • Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μπολ και πρόσθεσε μέσα τα φρέκσα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τη σόγια sauce.
  • Ανακάτεψε καλά και τοποθέτησε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια θερμότητα.
  • Αφαίρεσε το μείγμα από το ψυγείο και πλάσε 8 μπιφτέκια.
  • Τοποθέτησέ τα σε μια σχάρα και ψήσε τα στο γκριλ για 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Με τον ίδιο τρόπο ψήσε και τις φέτες ανανά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τοποθέτησε στον πάτο από κάθε ψωμάκι 1 φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι, 1 και 1/2κ. γλυκού από τη sauce που έφτιαξες και τον ανανά.
  • Σκέπασε το burger με το τελευταίο ψωμάκι και σέρβιρε 1 σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More