Burger με μπιφτέκι τόνου και σος λεμονιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ακόμα πρωτότυπη συνταγή για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου τόνο. Νόστιμο μπέργκερ με μια ιδιαίτερη σάλτσα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 293

Συστατικά

  • Για τα μπιφτέκια:
  • 1/2 κιλό τόνο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ολόκληρα ψωμάκια για χάμπουργκερ ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλιτζάνι σος πάπρικα λεμόνι
  • 1 χούφτα ρόκα
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τον τόνο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου και φτιάξε δύο μεγάλα μπιφτέκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχεις ρίξει ελαιόλαδο, ψήσε τα μπιφτέκια.
  • Από 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, εξωτερικά να είναι καλά ψημένα αλλά στο κέντρο τους μαλακά.
  • Για τη σάλτσα ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ ή χτύπησέ τα ελαφρά στο χέρι.
  • Άλειψε και τις δύο εσωτερικές πλευρές των ψωμιών με τη σάλτσα και πρόσθεσε ένα μπιφτέκι με μια χούφτα ρόκα.

Tip


Read More

And More