Burger με μπιφτέκι βρώμης

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Η βρώμη αντικαθιστά τον κιμά και δημιουργεί γευστικά μπιφτέκια για burgers.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σος:
  • 3+1/2κ. σούπας light μαγιονέζα
  • 1κ. σούπας κέτσαπ
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 450γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3κ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • 1 αυγό
  • 1κ.ς σούπας κύμινο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1/2φλ. βρώμης
  • Για την ολοκλήρωση:
  • 4 ψωμάκια για burger ολικής αλέσεως
  • 1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα πιάτο λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι.
  • Ρίξε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και το σκόρδο και χτύπησέ τα.
  • Πρόσθεσε τη βρώμη, έπειτα το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φασόλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Διαχώρισε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάσε 4 μπιφτέκια.
  • Βάλε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξουν και να μην διαλυθούν στο ψήσιμο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τα μπιφτέκια, περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μοίρασε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και πρόσθεσε τη σος και το αβοκάντο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164