Burger με μπιφτέκι βρώμης

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Η βρώμη αντικαθιστά τον κιμά και δημιουργεί γευστικά μπιφτέκια για burgers.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σος:
  • 3+1/2κ. σούπας light μαγιονέζα
  • 1κ. σούπας κέτσαπ
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 450γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3κ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • 1 αυγό
  • 1κ.ς σούπας κύμινο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1/2φλ. βρώμης
  • Για την ολοκλήρωση:
  • 4 ψωμάκια για burger ολικής αλέσεως
  • 1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα πιάτο λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι.
  • Ρίξε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και το σκόρδο και χτύπησέ τα.
  • Πρόσθεσε τη βρώμη, έπειτα το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φασόλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Διαχώρισε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάσε 4 μπιφτέκια.
  • Βάλε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξουν και να μην διαλυθούν στο ψήσιμο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τα μπιφτέκια, περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μοίρασε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και πρόσθεσε τη σος και το αβοκάντο.

Read More

And More