Μήλο, αφράτη ζύμη και αρωματική κανέλα! Το κέικ μήλου είναι το ελαφρύ σου επιδόρπιο για να μην απαρνηθείς τα γλυκά όταν προσέχεις την διατροφή σου.
Θερμίδες: 190
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι λάδι
- 2/3 του ποτηριού ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5%
- 4 μεγάλα μήλα
- ¼ του ποτηριού καρύδια
- ¼ του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 2 κ.σ σουσάμι
- 4 αυγά
- Κανέλλα και βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και την βανίλια
- Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
- Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μείγμα.
- Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μια κουταλιά κανέλα.
- Προσθέτουμε από πάνω την άλλη δόση της ζύμης και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170-200°C περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ