Έτσι για καφέ και για κουβέντα! Light συνταγές που θα σερβίρεις με καφέ ή τσάι

Χτυπάει το τηλέφωνο. Η κολλητή σου έρχεται από εκεί για καφέ! Βάζεις τον καφέ να μοσχομυρίσει το χώρο και ψάχνεις ιδέες για γλυκό να τον συνοδεύσεις. Έχουμε έξι προτάσεις για να γλυκάνεις το απογευματινό καφεδάκι με συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 140 θερμίδες.

Γλυκά παξιμάδια με καρύδια, αγγλικά απολαυστικά scones, γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα, cupcakes με φράουλα, κυβάκια αφράτου κέικ τυλιγμένα σε ινδική καρύδα, αλλά και tea sandwiches, όλα με λιγότερες από 140 θερμίδες για να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.


ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συνταγές…

Coffee or tea?

Ένα δίλημμα που θα πόνταρα όλα μου τα υπάρχοντα πως δεν υφίσταται για τους Έλληνες. Είμαστε λάτρεις του καφέ σε όλες του τις εκδοχές, από κρύο και ζεστό ως εσπρέσο, ελληνικό ή στιγμιαίο. Nevertheless, που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, το τσάι έχει πιστές φίλες και πρέπει να ομολογήσεις πως κάποια απογεύματα που κάνει κρύο θα έπινες ένα τσάι με το αγαπημένο σου άρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
: Μαύρο, πράσινο, κόκκινο, λευκό! Ποιο είδος τσαγιού σου ταιριάζει; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ό,τι και να επιλέξεις όμως, το πιο απολαυστικό κομμάτι ενός απογευματινού καφέ είναι αυτή η μικρή “τσαχπινιά” – συνήθως γλυκιά και λίιιγο αμαρτωλή – που τον συνοδεύει. Ένα τραγανό κουλουράκι; Ένα cupcake ίσως ή μήπως κάποιο μυρωδάτο γεμιστό μπισκότο; Να το σχέδιο λοιπόν… έχουμε ιδέες και προτάσεις για απολαυστικά συνοδευτικά γλυκίσματα με τον καφέ σου, που θα σε αποθεώσουν σε όποιον τα δοκιμάσει, χωρίς να είναι παραγεμισμένα με εκατοντάδες θερμίδες.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Ο καφές αδυνατίζει! Μάθε γιατί… [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Το πάρτυ του καφέ…
Οι Άγγλοι έχουν το tea party, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. “Βάλε καφέ να στα πω…” είναι η φράση πριν από κάθε juicy συζήτηση μεταξύ φίλων. Κι αν τα σημαντικότερα πράγματα λέγονται πάνω σε έναν καφέ – ή και μέσα στο φλιτζάνι του (!!) – γιατί να μην έχεις και ένα γλυκάκι ή κάτι τέλος πάντων να το συνοδεύσεις;

Κάνε κλικ πάνω σε κάθε κάθε κάρτα για να δεις αναλυτικά κάθε συνταγή…

1. Ονομάζονται Lamingtos και οι Αυστραλοί λατρεύουν να τα σερβίρουν με το απογευματινό τους τσάι. Αφράτα κέικ με μαρμελάδα και επικάλυψη ινδικής καρύδας. Εμείς μειώσαμε ελαφρά τη ζάχαρη και αντίστοιχα τις θερμίδες…


2. Τραγανό παξιμάδι. Αν δεν είναι αυτό κλασικό ελληνικό συνοδευτικό, τότε τι; Το φτιάχνουμε με λάδι και όχι με βούτυρο, ενώ συμπληρώνουμε γλύκα με μέλι, μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης για να είναι ιδανικό για light απολαύσεις.


3. Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο δίπλα στο πιατάκι του καφέ σου; Κι έχει μόλις 67 θερμίδες.


4. Scones. Είναι μικρά αφράτα γλυκά ψωμάκια που θα τα συναντήσεις στο αγγλικό πρωινό, αλλά και το καθιερωμένο 17.00 o’clock tea. Γεμίζουμε με μαρμελάδα και τυρί κρέμα και απολαμβάνουμε.


5. Ένα cupcake χρειάζεται απλά μια αφορμή για να βρεθεί ξαφνικά ανάμεσα στα χέρια σου. Εμείς αφαιρέσαμε το βούτυρο και μειώσαμε τη ζάχαρη για να είναι κατάλληλο και για εσένα που προσέχεις.


6. Στο αυθεντικό tea party, η βάση της… πυραμίδα με τα καλούδια που συνοδεύουν το τσάι γεμίζει από τα λεγόμενα tea sandwiches. Είναι μικρά κομμάτια από ψωμί του τοστ με διάφορες γεύσεις. Μια από αυτές με αγγούρι και τυρί κρέμα είναι κι αυτή που σου προτείνουμε εδώ.

And More