Φασόλια σαλάτα με τομάτα και τόνο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα απλό και υγιεινό πιάτο, με τον τόνο και τα φασόλια να προσφέρουν απλόχερα τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες. Το λάδι με τη σειρά του ενισχύει αυτά τα στοιχεία και δίνει μεσογειακή γεύση στο πιάτο.
Θερμίδες: 300/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 τομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 420γρ. φασόλια κονσέρβας (λευκά, μαύρα ή κόκκινα) στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1/4φλ. φύλλα εστραγκόν
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 φιλέτα τόνου (περίπου 230γρ. το καθένα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε σε ένα μπολ τις τομάτες, τα φασόλια, το εστραγκόν, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Άναψε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
  • Άλειψε τις σχάρες με λίγο λάδι.
  • Πασπάλισε τον τόνο με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές.
  • Τοποθέτησε τον τόνο στη σχάρα και ψήσε κάθε πλευρά 4 λεπτά.
  • Σέρβιρέ το με τη σαλάτα και τις φέτες λεμονιού.

Tip


Read More

And More