Φάβα με καλαμαράκια

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ελληνική συνταγή με βάση τα θαλασσινά και τα νησιώτικα στοιχεία. Θα γίνει το αγαπημένο σου κυριακάτικο γεύμα.
Θερμίδες: 214/μερίδα

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού φάβα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 340γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας λεμόνι
  • 2 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τη φάβα.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε τη φάβα και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία , κάλυψέ το και άφησέ το να σιγοβράσει για 1 ώρα(μέχρι να λιώσει η φάβα).
  • Αν χρειαστεί πρόσθεσε νερό.
  • Ανακάτευε συχνά.
  • Κόψε τα καλαμαράκια και περίχυσε με 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/2 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Μετέφερε τη φάβα σε ένα μίξερ.
  • Πρόσθεσε 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, το χυμό λεμονιού και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί πουρές.
  • Σέρβιρέ τον σε μια πιατέλα.
  • Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πέρασε τα καλαμαράκια σε καλαμάκια και ψήσε τα για 4 λεπτά.
  • Γύρνα τα ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και τα καλαμάκια.
  • Τοποθέτησέ τα πάνω από τη φάβα μαζί με 1 κ. σούπας λάδι, πιπέρι και μαϊντανό.

 

Tip


Read More

And More