Fish sticks φούρνου με σος γιαουρτιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα παιδικά μας χρόνια υπήρχε η έντονη επιθυμία του τηγανιτού, παναρισμένου ψαριού. Εμείς σου παρουσιάζουμε τη light εκδοχή του, καθώς το τηγάνι απουσιάζει και πρωταγωνιστικό ρόλο λαμβάνει ο φούρνος.
Θερμίδες: 229/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σος:
  • 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 3κ. σούπας μαγιονέζα light
  • 1κ. σούπας κάπαρη
  • 1κ. σούπας σχοινόπρασο λιωμένο
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • Για τα sticks:
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 450γρ. φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1/8κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2κ. γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σου
  • 2κ. γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για τη σος και άφησέ τη στην άκρη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230° C και ρύθμισε τη σχάρα στην κεντρική θέση.
  • Ψέκασε μια λαδόκολλα με σπρέι μαγειρέματος.
  • Κόψε το ψάρι σε ορθογώνια κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε τα σπράδια αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ συνδύασε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, το μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
  • Βούτηξε τα ψάρια στο πρώτο μπολ και μετά στο δεύτερο.
  • Τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα μέχρι να είναι τραγανά και καλά μαγειρεμένα.
  • Μοίρασε τη σος και τα ψάρια σε 4 πιάτα αναλογικά.

Tip


Read More

And More