Φύλλα μαρουλιού γεμιστά με κιμά

12 μερίδες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γεμίσαμε τα φύλλα μαρουλιού με ένα γευστικό κιμά. Την ανατροπή κάνει το λάιμ και τα γευστικά μυρωδικά.
Θερμίδες: 201/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 400γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 2κ. σούπας ζωμός λαχανικών
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 50γρ. φιστίκια ή κάσιους
  • 12 φύλλα μαρουλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμος και σωστά ψημένος.
  • Αφαίρεσε τον κιμά από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το ζωμό, το λάιμ και τη ζάχαρη και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα καρότα, το τζίντζερ, το κόλιαντρο και τα φιστίκια.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα και τον κιμά και ανακάτεψε πάλι καλά.
  • Μοίρασε αναλογικά τον κιμά στα 12 φύλλα μαρουλιού.
  • Σέρβιρε ένα φύλλο σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More