Γεμιστά καλαμάρια με κόκκινη σάλτσα

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστική και ιδανική για κάθε δίαιτα.

Θερμίδες: 276/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 μεγάλα καλαμάρια
  • 4κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 φέτες ψωμιού, ελαφρώς τραγανές και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1+1/4φλ. λευκό κρασί
  • 200γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα καλαμαράκια.
  • Ξεχώρισε τα πλοκάμια από τα σώματα και στη συνέχεια ψιλόκοψε τα πλοκάμια.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε μέτρια θερμοκρασία, σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ρίξε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδια.
  • Έπειτα, ρίξε το ψωμί και το μαϊντανό και σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα πλοκάμια και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά.
  • Πρόσθεσε τα 2/3φλ. του λευκού κρασιού και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι να εξατμιστεί.
  • Μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά, στη συνέχεια σβήσε τη θερμοκρασία και άφησέ το να κρυώσει.
  • Γέμισε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείσε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίξε το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεσταθεί ρπόσθεσε τα γεμισμένα καλαμάρια.
  • Ρίξε το υπόλοιπο λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί.
  • Ρίξε τη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα, άφησέ το να πάρει μια βράση κι έπειτα κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.
  • Βάλε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.

Read More

And More