Γεμιστά κολοκυθάκια με γαρίδες και κουνουπίδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια συνταγή με ρύζι κουνουπιδιού και γαρίδες.

Θερμίδες: 180/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα κολοκυθάκια:
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
  • Για το ρύζι κουνουπιδιού:
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
  • 1κ. σούπας + 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 2φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 3κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Για τις γαρίδα:
  • 225γρ. φρέσκες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 1κ. γλυκού γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού μέλι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
  • Ξύσμα λεμονιού για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια σχάρα στο φούρνο και προθέρμανέ τον στους 180°C.
  • Κόψε τα κολοκυθάκια στη μέση, άδειασε λίγο από το εσωτερικό, αφήνοντας όμως αρκετό πάχος στα “τοιχία”.
  • Πασπάλισε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σπαράγγια με το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και τοποθέτησε τα κολοκυθάκια πάνω στη σχάρα.
  • Μαγείρεψε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν καλά, περίπου 20 λεπτά.
  • Περιστασιακά γύρνα τα κολοκυθάκια και ανακάτευε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Ενώ τα λαχανικά μαγειρεύονται, βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ το μέχρι να μοιάζει με ρύζι.
  • Βάλε το ρύζι κουνουπιδιού στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάλε τις γαρίδες με το λάδι, το μέλι, το πιπέρι και το αλάτι, και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τις γαρίδες στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί και άφησέ τες να ψηθούν καλά.
  • Βάλε στον επεξεργαστή τροφίμων τα σπαράγγια και το κρεμμύδια και χτύπησέ τα καλά.
  • Ρίξε τα στο ίδιο μπολ με το κουνουπίδι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το βασιλικό, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε τα κολοκυθάκια με το ρύζι κουνουπιδιού, βάλε από πάνω τις γαρίδες και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού.

Read More

And More