Γεμιστά μανιτάρια με τυρί και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες. Μπορείς να την απολαύσεις σαν κυρίως, αλλά και σαν συνοδευτικό.

Θερμίδες: 236/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2φλ. baby σπανάκι τεμαχισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • 3/4φλ.τυρί ρικότα τριμμένο
  • 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλα μανιτάρια portobellο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα
  • 1/2φλ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Αφαίρεσε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και λίγο αλάτι.
  • Σόταρε για 3-4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ πρόσθεσε τη ρίκοτα, την παρμεζάνα και το αυγό, ανακατεύοντας καλά. Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το βασιλικό και ανακάτεψε.
  • Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα που μόλις έφτιαξες, βάλε λίγη σάλτσα και στην κορυφή τοποθέτησε τη μοτσαρέλα.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά.

Read More

And More