Γεμιστά μανιτάρια Portobello

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μανιτάρια Portobello με διάφορα λαχανικά και σπανάκι! Αυτή η συνταγή θα σε συναρπάσει…
θερμίδες: 240

Συστατικά

  • 6 μανιτάρια Portobello
  • 4 κουτ . ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 450 γραμμ. φρέσκο ​​σπανάκι baby
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τα μανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.
  • Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  • Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά.
  • Παράλληλα, ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι και σόταρε τα 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι και μαγείρεψε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.
  • Ψήσε για 25 λεπτά.
  • Μαγείρεψε το πληγούρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Στράγγιξε και βάλ’ το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι) πάνω από κάθε μανιτάρι.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164