Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτές οι πατατούλες είναι κυριολεκτικά αυτό που λέμε μπουκιά και συγχώριο! Ελαφριές, νόστιμες και με τέλεια υλικά!
96 θερμίδες το κάθε μισό πατάτας

Συστατικά

  • 6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό
  • λίγο άνιθο για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.
  • Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάλ’ τες από το φούρνο και άσ’ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.
  • Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.
  • Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.
  • Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  • Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.

Tip

Αντικατέστησε το τσένταρ με τυρί cottage και γλίτωσε πολλές θερμίδες!

Read More

And More