Γεμιστή πατάτα με μοσχαρίσιο κιμά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια λαχταριστή συνταγή που ταιριάζει απόλυτα στη δίαιτά σου. Τα μπαχαρικά και το αποτέλεσμα μας θυμίζουν την μεξικάνική κουλτούρα και τις πικάντικες γεύσεις της.
Θερμίδες: 231/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη γέμιση:
  • 4 πατάτες
  • 400γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 450γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 450γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας κιμά σκόρδου
  • 1κ. σούπας σκόνη τσίλι
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Λίγη τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
  • Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις πατάτες και τρύπησέ τες με ένα πιρούνι.
  • Τοποθετήστε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε τες για 5 λεπτά.
  • Γύρισέ τες πλευρά και ψήσε τες για ακόμα 5 λεπτά.
  • Αν συνεχίζουν να είναι άψητες στο κέντρο, ψήσε τες όσο χρειαστεί.
  • Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τον κιμά και μαγείρεψε για 5-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται ροζ.
  • Αφαίρεσε τον κιμά από την κατσαρόλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 3-5 λεπτά.
  • Ρίξε πάλι μέσα τον κιμά, την ντομάτα σε κύβους, τα φασόλια και όλα τα μπαχαρικά.
  • Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Κόψε τις πατάτες στη μέση και μοίρασε τον κιμά αναλογικά.
  • Πασπάλισε με τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σε κάθε πιάτο αντιστοιχεί μισή πατάτα.

Tip


Read More

And More