Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με σύκα και κολοκύθα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ενισχύουμε τη γεύση της γαλοπούλας με φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου. Νόστιμο, ιδιαίτερο και ένα πιάτο ιδανικό για όλες τις ώρες!
Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 φιλέτα γαλοπούλας χωρίς πέτσα (περίπου 225γρ. το καθένα)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 5 σύκα κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1φλ. σπανάκι baby
  • 3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 6-8 κομμάτια σπάγκο
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2κ. σούπας νερό, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ την να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε μέσα τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά και άφησέ το μετά να κρυώσει.
  • Κόψε ελαφρώς στη μέση το κάθε φιλέτο, ώστε να καταφέρεις να τα γεμίσεις με το μείγμα.
  • Γέμισε το καθένα με 3/4 του φλιτζανιού από το μείγμα που έφτιαξες και δέσε τα με 4 σπάγκους.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.
  • Ψέκασε τα φιλέτα με το μαγειρικό σπρέι και σόταρέ τα σε ένα τηγάνι με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην φύγει το μείγμα από το εσωτερικό τους.
  • Σε ένα ταψί τοποθέτησε μια λαδόκολλα και από πάνω τα φιλέτα.
  • Ψήσε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και κόψε τους σπάγκους.
  • Κόψε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια και σέρβιρε από ένα στο κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164