Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με σύκα και κολοκύθα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ενισχύουμε τη γεύση της γαλοπούλας με φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου. Νόστιμο, ιδιαίτερο και ένα πιάτο ιδανικό για όλες τις ώρες!
Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 φιλέτα γαλοπούλας χωρίς πέτσα (περίπου 225γρ. το καθένα)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 5 σύκα κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1φλ. σπανάκι baby
  • 3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 6-8 κομμάτια σπάγκο
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2κ. σούπας νερό, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ την να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε μέσα τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά και άφησέ το μετά να κρυώσει.
  • Κόψε ελαφρώς στη μέση το κάθε φιλέτο, ώστε να καταφέρεις να τα γεμίσεις με το μείγμα.
  • Γέμισε το καθένα με 3/4 του φλιτζανιού από το μείγμα που έφτιαξες και δέσε τα με 4 σπάγκους.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.
  • Ψέκασε τα φιλέτα με το μαγειρικό σπρέι και σόταρέ τα σε ένα τηγάνι με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην φύγει το μείγμα από το εσωτερικό τους.
  • Σε ένα ταψί τοποθέτησε μια λαδόκολλα και από πάνω τα φιλέτα.
  • Ψήσε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και κόψε τους σπάγκους.
  • Κόψε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια και σέρβιρε από ένα στο κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More