Γλυκιά ομελέτα με μήλα και μέλι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια συνταγή που σίγουρα δεν έχεις συναντήσει ξανά στην Ελλάδα. Η ομελέτα συναντάει τα καραμελωμένα μήλα και προσαρμόζεται σε αυτό το γλυκό πιάτο.
Θερμίδες: 276/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1κ. σούπας μέλι
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1/2κ. σούπας καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τις φέτες μήλου σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε 2κ. σούπας νερό και το μέλι.
  • Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία, και σκέπασέ την.
  • Όταν τα μήλα μαλακώσουν είναι έτοιμα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και 2κ. σούπας νερό και ανακάτεψέ τα με τα αυγά.
  • Σε ένα πυρίμαχο μικρό τηγάνι πρόσθεσε τα αυγά.
  • Ψήσε για 2 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και τα καρύδια.
  • Συνέχισε να ψήνεις μέχρι να γίνει η ομελέτα.
  • Αφαίρεσέ την από το φούρνο και απόλαυσέ τη ζεστή.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164