Γρανίτα φράουλα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Δροσιστική, γλυκιά και φρουτένια γρανίτα.

Θερμίδες: 148/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη γρανίτα:
  • 2+1/2φλ. φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 400ml. γάλα καρύδας
  • 2/3φλ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη:
  • Λευκή σοκολάτα δύσοσμα
  • 55γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1κ. γλυκού λάδι καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Συνδύασε τις φράουλες, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γλυκού εκχύλισμα βανίλιας επεξεργαστή τροφίμων.
  • Βάλε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Γέμισε 10 καλούπια με το μείγμα.
  • Βάλε τα στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
  • Στη συνέχεια βάλε τα ξυλάκια στα καλούπια και άφησε τις γρανίτες να παγώσουν όλη τη νύκτα. Για την επικάλυψη συνδύασε τη λευκή σοκολάτα και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ.
  • Βάλε το μείγμα σε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει ή λιώσε το σε μπεν μαρί.
  • Άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στρώσε τις γρανίτες σε μια λαδόκολλα και περίχυσε με λευκή σοκολάτα.
  • Μπορείς να τις απολαύσεις αμέσως ή να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.

Read More

And More