Καλαμάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε pesto

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εναλλακτική συνταγή για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά καλαμάκια κοτόπουλου. Το γεύμα σου αποκτάει περισσότερη γεύση με τα χρωματιστά τοματίνια.
Θερμίδες: 147/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 560 κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 24 τοματίνια
  • 8 ξύλινα καλαμάκια
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα (pesto).
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Συνδύασε τους κύβους κοτόπουλου με τη σάλτσα pesto και μαρίναρέ τους λίγες ώρες σε ένα μπολ. Βούτυξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Πέρνα στα 8 καλαμάκια ένα κομμάτι κοτόπουλο κι ένα τοματίνι, αρχίζοντας και τελειώνοντας πάντα με το κοτόπουλο.
  • Ζέστανε ένα γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ψέκασε το γκριλ με μαγειρικό σπρέι.
  • Τοποθέτησε τα καλαμάκια στο γκριλ και ψήσε τα για 3-4 λεπτά.
  • Γύρισέ τα πλευρά και συνέχισε να τα ψήνεις για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι ψημένα στο εσωτερικό τους.
  • Μοίρασε σε 8 πιάτα από ένα καλαμάκι.

Tip


Read More

And More