Κάστανα σε σιρόπι από Cointreau και πορτοκάλι

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα νόστιμο και γιορτινό γλυκό με σιρόπι, κρέμα και κάστανα!
Θερμίδες: 113

Συστατικά

  • 1½ κιλό κάστανα με κέλυφος ή 800g έτοιμα κάστανα (συσκευασία)
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 250g λευκή ζάχαρη
  • 250g καστανή ζάχαρη
  • 100ml Cointreau

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να ξεφλουδίσεις τα κάστανα, χαράζεις μια γραμμή με το μαχαίρι σε κάθε πλευρά. Τοποθετείς 6 σε ένα πιάτο και τα ψήνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στο υψηλότερο επίπεδο (εάν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να τα ψήσεις και στο φούρνο στους 180C- 200C) .
  • Στη συνέχεια, φορώντας λαστιχένια γάντια, αφαιρείς το εξωτερικό δέρμα και την εσωτερική καφέ μεμβράνη.
  • Συνεχίζεις να ξεφλουδίζεις και τα υπόλοιπα κάστανα.
  • Έπειτα τα βάζεις όλα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζεις με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.
  • Όταν βράσουν τα στραγγίζεις καλά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβεις τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λωρίδες. Χαράζεις τη βανίλια στη μέση και κατά μήκος.
  • Βάζεις τις λωρίδες πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που έχεις γεμίσει με 400 ml νερό και τα αφήνεις να βράσουν σιγά ενώ ανακατεύεις παράλληλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βράζεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το Cointreau.
  • Σέρβιρε πάνω σε γιαούρτι ή τυρί μασκαρπόνε.

Tip


Read More

And More