Κεφτεδάκια κολοκυθιού

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Προτείνουμε μια light εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων, που δεν χρειάζεται extra λάδι και τηγάνι. Τα σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας και βασιλικό για έντονη γεύση, χρώμα και απόλαυση.
Θερμίδες: 259/ μερίδα

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 570γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • 3κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1/4φλ. τυρί πεκορίνο
  • 2φλ. έτοιμη σάλτσα τομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C.
  • Ψέκασε μια λαδό9κολλα με το σπρέι μαγειρικής.
  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο.
  • Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίξε μέσα στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο και σόταρέ το.
  • Έπειτα, πρόσθεσε το τριμμένο κολοκυθάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε για 7 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  • Αν έχει υγρά, σούρωσε το μείγμα και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, τη φρυγανιά, το πεκορίνο και το βασιλικό.
  • Πλάσε 16 κεφτεδάκια, τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα για 20 με 25 λεπτά στο φούρνο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε για 5 λεπτά την έτοιμη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα από 4 κεφτεδάκια και ρίξε από πάνω λίγο βασιλικό.

Tip


Read More

And More