Κινέζικο ρύζι με λαχανικά και αυγά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Χορτοφαγική συνταγή με ασιατικές επιρροές.

Θερμίδες: 202/ μερίδα

 

Συστατικά

 

  • 3φλ. μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1κ. σούπας λάδι
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένα καρότα
  • 1φλ. ενταμάμε
  • 2κ. σούπας soy sauce
  • Aλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Χτύπησε το ολόκληρο και τα ασπράδια αυγού και αλατοπιπέρωσε.
  • Σε ένα καυτό wok ρίξε λίγο λάδι και μαγείρεψε τα αυγά.
  • Αφαίρεσε τα αυγά από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε μέσα στο wok λίγο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ενταμάμε και το σκόρδο και σόταρε για περίπου 30-60 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το καστανό ρύζι και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε μαγειρεμένο αυγό μαζί με τη soy sauce και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 6 πιάτα.

Read More

And More