Κοτόπουλο με λαχανικά, τζίντζερ και noodles

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια νόστιμη συνταγή με ασιατικές επιρροές.

Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/4φλ. πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3φλ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 2φλ. καρότα, κομμένα
  • 1/4φλ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2φλ. ενταμάμε μαγειρεμένο, χωρίς κέλυφος
  • Λίγοι φρυγανισμένοι σπόροι σουσαμιού
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1/2φλ. σόγια σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2κ. σούπας ζάχαρη Garam Masala
  • 2φλ. noodles βρασμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε μαζί σε ένα μπολ τα πράσινα κρεμμύδια, το μαρούλι, τα αμύγδαλα, τα καρότα, το κόλιαντρο, το ενταμάμε και το σουσάμι.
  • Ανακάτεψε μαζί τη σόγια σος, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το Garam Masala.
  • Μαρίναρε το κοτόπουλο στο μείγμα που μόλις έφτιαξες, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ψήσε το κοτόπουλο και τη σάλτσα στους 200°C, για περίπου 20-30 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν το κοτόπουλο έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόψε το και πρόσθεσέ το στο μπολ με τα πράσινα κρεμμύδια, το μαρούλι, τα αμύγδαλα, τα καρότα, το κόλιαντρο, το ενταμάμε και το σουσάμι.
  • Ρίξε μέσα και τα noodles και είναι έτοιμο!

Read More

And More