Κοτόπουλο με κάρυ και σάλτσα καρύδας

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Το κυρίως γεύμα σου λαμβάνει εξωτική γεύση. Η καρύδα και το κάρυ θα σε ταξιδέψουν σε άλλη χώρα ενώ ταυτόχρονα θα σου προσφέρουν ιδιαίτερη γεύση.

Θερμίδες: 280/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού φρέσκο κύμινο
  • 1-1/2 κουταλιές της σούπας garam masala (μπαχαρικό)
  • 2κ. γλυκού κάρυ
  • 1/2 κρεμμύδι, κιμά
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 2/3φλ. νερό
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • Αλάτι για τη γεύση
  • 2φλ. ρύζι μαγειρεμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το κύμινο, το garam masala και το κάρυ και ανακάτεψε καλά, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το κόλιαντρο, το γάλα καρύδας και το νερό.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά και κάλυψε την κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να σιγοβράσουν σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, (περίπου 30 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τις πατάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σιγόβρασε με κλειστή κατσαρόλα για επιπλέον 10 λεπτά, ή έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές.
  • Μοίρασε το ρύζι σε 6 πιάτα και σέρβιρε από ένα μπούτι κοτόπουλο μαζί με σάλτσα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164