Κοτόπουλο με κάρυ και σάλτσα καρύδας

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Το κυρίως γεύμα σου λαμβάνει εξωτική γεύση. Η καρύδα και το κάρυ θα σε ταξιδέψουν σε άλλη χώρα ενώ ταυτόχρονα θα σου προσφέρουν ιδιαίτερη γεύση.

Θερμίδες: 280/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού φρέσκο κύμινο
  • 1-1/2 κουταλιές της σούπας garam masala (μπαχαρικό)
  • 2κ. γλυκού κάρυ
  • 1/2 κρεμμύδι, κιμά
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 2/3φλ. νερό
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • Αλάτι για τη γεύση
  • 2φλ. ρύζι μαγειρεμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το κύμινο, το garam masala και το κάρυ και ανακάτεψε καλά, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το κόλιαντρο, το γάλα καρύδας και το νερό.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά και κάλυψε την κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να σιγοβράσουν σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, (περίπου 30 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τις πατάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σιγόβρασε με κλειστή κατσαρόλα για επιπλέον 10 λεπτά, ή έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές.
  • Μοίρασε το ρύζι σε 6 πιάτα και σέρβιρε από ένα μπούτι κοτόπουλο μαζί με σάλτσα.

Read More

And More