Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, μπρόκολο και μανιτάρια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εκμεταλλευόμαστε το λαχανικό της εποχής, που είναι το μπρόκολο, και το συνδυάζουμε με το κοτόπουλο. Η λευκή σάλτσα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, με αποτέλεσμα να είναι φιλική προς τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 1/2φλ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 2κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2φλ. μπρόκολο βρασμένο, κομμένο σε μπουκίτσες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Πασπάλισε τα στήθη κοτόπουλου με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι φούρνου.
  • Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και σόταρέ τα πάλι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά.
  • Σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο.
  • Μετά από 8 λεπτά γύρισε πλευρά στο κοτόπουλο και ψήσε για ακόμα 8 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το φούρνο και τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
  • Άφησε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τοποθέτησέ το επάνω στο μάτι, σε δυνατή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί.
  • Όταν δεις ότι το μείγμα “σιροπιάζει” πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε.
  • Μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι πήξει.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε μέχρι να δέσει.
  • Πρόσθεσε το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το μπρόκολο και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Μοίρασε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164