Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα! Εύκολο, γρήγορο και light!
Θερμίδες: 264

Συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένα στη μέση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρους (ειδική για κρέατα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πρόσθεσέ το στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το σιρόπι, το θυμάρι και το σκόρδο στο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν.
  • Μαγείρεψε 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πρόσθεσε το ξίδι και τη μουστάρδα και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πρόσθεσε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, και ρίξε το μείγμα μουστάρδας πάνω από το κοτόπουλο. Ψήσε στους 200 ° C για 10 λεπτά και αφαίρεσε το κοτόπουλο από το ταψί και άφησέ το στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό σε ένα τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και σέρβιρε πάνω από το κοτόπουλο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164