Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα! Εύκολο, γρήγορο και light!
Θερμίδες: 264

Συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένα στη μέση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρους (ειδική για κρέατα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πρόσθεσέ το στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το σιρόπι, το θυμάρι και το σκόρδο στο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν.
  • Μαγείρεψε 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πρόσθεσε το ξίδι και τη μουστάρδα και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πρόσθεσε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, και ρίξε το μείγμα μουστάρδας πάνω από το κοτόπουλο. Ψήσε στους 200 ° C για 10 λεπτά και αφαίρεσε το κοτόπουλο από το ταψί και άφησέ το στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό σε ένα τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και σέρβιρε πάνω από το κοτόπουλο.

Tip


Read More

And More