Κοτόπουλο Tandoori

2:20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ινδική συνταγή που λατρεύουμε και τώρα μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι. Απόλαυσε χωρίς ενοχές γιατί οι θερμίδες είναι ελάχιστες!
Θερμίδες: 152

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι με 2 % λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα από φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι κουρκουμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια zip-top πλαστική σακούλα βάλε τα πρώτα 8 συστατικά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στη σακούλα και σφράγισε.
  • Άστο στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά για να μαριναριστεί.
  • Βάλε ένα μικρό ταψί στο φούρνο και προθέρμανε σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πέταξε τη μαρινάδα.
  • Αλάτισε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου ομοιόμορφα.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά, γυρίζοντας μετά από 7 λεπτά.

Tip


Read More

And More