Κουνουπίδι πανέ με πικάντικη σάλτσα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Ένα νόστιμο και light finger food που μπορείς να πρσφέρεις ακόμα και στους καλεσμένους σου, όταν ο χρόνος σε πιέζει!
Θερμίδες: 117/μερίδα

Συστατικά

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο
  • 2/3 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200º C.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το νερό, τη σκόνη σκόρδου ​​και το αλάτι και χτύπησε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, κουρκούτι.
  • Πάρε τα κομματάκια κουνουπίδι και βάλτα μέσα στο κουρκούτι και πανάρισέ τα από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια πάρε τα παναρισμένα κουνουπίδια και βάλτα σε ένα ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς.
  • Ψήσε για 15 λεπτά, προσέχοντας μην καούν.
  • Ενώ τα ψήνεις, ανακάτεψε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και την καυτερή σάλτσα.
  • Όταν τα κουνουπίδια γίνουν, βγάλε από το φούρνο και ρίξε τα μέσα στο ζεστό μείγμα σάλτσας.
  • Βάλε ξανά τα κουνουπίδια πίσω στο ταψί και ψήσε για ακόμα 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Πριν τα σερβίρεις, άφησέ τα να κυρώσουν 15 λεπτά.

Tip

Συνδυάζονται υπέροχα με σος γιαουρτιού!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164