Κουνουπίδι πανέ με πικάντικη σάλτσα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Ένα νόστιμο και light finger food που μπορείς να πρσφέρεις ακόμα και στους καλεσμένους σου, όταν ο χρόνος σε πιέζει!
Θερμίδες: 117/μερίδα

Συστατικά

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο
  • 2/3 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200º C.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το νερό, τη σκόνη σκόρδου ​​και το αλάτι και χτύπησε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, κουρκούτι.
  • Πάρε τα κομματάκια κουνουπίδι και βάλτα μέσα στο κουρκούτι και πανάρισέ τα από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια πάρε τα παναρισμένα κουνουπίδια και βάλτα σε ένα ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς.
  • Ψήσε για 15 λεπτά, προσέχοντας μην καούν.
  • Ενώ τα ψήνεις, ανακάτεψε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και την καυτερή σάλτσα.
  • Όταν τα κουνουπίδια γίνουν, βγάλε από το φούρνο και ρίξε τα μέσα στο ζεστό μείγμα σάλτσας.
  • Βάλε ξανά τα κουνουπίδια πίσω στο ταψί και ψήσε για ακόμα 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Πριν τα σερβίρεις, άφησέ τα να κυρώσουν 15 λεπτά.

Tip

Συνδυάζονται υπέροχα με σος γιαουρτιού!

Read More

And More