Κουραμπιέδες Light

5
Mερίδες

Απλοί, νόστιμοι, παραδοσιακοί αλλά light κουραμπιέδες! Για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να τους αντισταθείς.

Συστατικά

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό εμπορίου
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ χτύπησε καλά τη μαργαρίνη με το γλυκαντικό.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κρόκο αυγού, το κονιάκ, το λάδι, τη σόδα, τη βανίλια, τα τριμμένα αμύγδαλα και τέλος το μπέϊκιν – πάουντερ με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  • Πλάσε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα περίπου.
  • Πασπάλισε τους κουραμπιέδες με το γλυκαντικό.

Tip


Read More

And More