Κροκέτες με κουνουπίδι, τυρί και κιμά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικές κροκέτες που θα σε συναρπάσουν.

Θερμίδες: 257/ μερίδα

Συστατικά

  • 60γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 2+1/4φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας σπιτική κόκκινη σάλτσα
  • 1/2φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4φλ. ψωμί τριμμένο
  • 1κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τον κιμά και σόταρε για 4-5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το αλάτι και τη σάλτσα και μαγείρεψε για 6 λεπτά ακόμα.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι, πρόσθεσε το τυρί μοτσαρέλα και ανακάτεψε καλά για να αναμειχθεί.
  • Άφησέ το το να κρυώσει για 3 με 4 λεπτά.
  • Βάλε σε ένα πιάτο το τρίμα του ψωμιού και την παρμεζάνα και σε ένα άλλο σπάσε το αυγό.
  • Πλάσε 6 μπάλες με το μείγμα που υπάρχει μέσα στο τηγάνι.
  • Βάλε τις μπάλες πρώτα στο αυγό και μετά στο μπολ με το ψωμί και την παρμεζάνα.
  • Ψήσε τις κροκέτες στο φούρνο για 25 λεπτά.

Read More

And More