Κρύα τάρτα με μάνγκο και λάιμ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τέρμα πια οι τύψεις! Τώρα μπορείς να απολαύσεις ένα δροσερό επιδόρπιο με λίγες θερμίδες και με υπέροχη γεύση. Μαγικό συστατικό; Το μάνγκο που δίνει φρουτένια και γλυκόξυνη γεύση.
Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/2 (425 γρ.) ζύμη για τάρτα, ψυγείου
  • Για τη γέμιση:
  • 1 γλ. νέκταρ μάνγκο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χυμό λάιμ φρέσκο
  • 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 2 1/2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • Για τη μαρέγκα:
  • 3 ασπράδια αυγών μεγάλα
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. νερό
  • Ξύσμα λάιμ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τη ζύμη για τη τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
  • Άφησέ το μέχρι να κρυώσει.
  • Για το μείγμα, άνοιξε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Συνδύασε μέσα στη κατσαρόλα το νέκταρ μάνγκο, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το καλαμποκάλευρο, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά.
  • Ανακτάτευε συνεχώς με ένα σύρμα και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
  • Αφαίρεσε από το μάτι και πρόσθεσε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λάιμ.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο και τοποθέτησέ το μέσα σε ένα άλλο μπολ γεμάτο πάγο.
  • Άφησέ το εκεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κάλυψε την επιφάνεια του μείγματος με μια μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Για τη μαρέγκα, βάλε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτύπησέ τα στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
  • Τοποθέτησέ την σε ένα μάτι με μέτρια ένταση και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Χύσε το σιρόπι που μόλις έφτιαξες μέσα στο μείγμα της μαρέγκας, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
  • Αφού κρυώσουν όλα τα υλικά, ρίξε πάνω από τη ζύμη τάρτας το μείγμα μάνγκο και τη μαρέγκα.
  • Πασπάλισε με ξύσμα λάιμ και κόψε σε 9 κομμάτια.

Tip


Read More

And More