Λαζάνια με προσούτο, μανιτάρια και σπανάκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα. Τα μανιτάρια, το προσούτο και το σπανάκι κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερη αυτήν τη συνταγή.
Θερμίδες: 276/ μερίδα

Συστατικά

  • 8 άψητα λαζάνια
  • 30γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 255γρ. σπανάκι κομμένο
  • 2φλ. τυρί ρικότα τριμμένο
  • 60γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 30γρ. τυρί Fontina ψιλοκομμένο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 30γρ. light μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Μαγείρεψε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Μην προσθέσεις στο βράσιμο αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Κόψε το κάθε λαζάνι σε 4 κομμάτια (θα έχεις 32 κομμάτια-τετράγωνα).
  • Μαγείρεψε το προσούτο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι και θρυμμάτισέ το.
  • Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σόταρέ το για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψέ το μέχρι να μαραθεί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί Fontina.
  • Πρόσθεσε το μείγμα από το τηγάνι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε καλά.
  • Ψέκασε 8 φορμάκια με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε τον πάτο από το κάθε φορμάκι ένα κομμάτι λαζάνι.
  • Από πάνω πρόσθεσε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και στρώσε πάλι από πάνω ένα κομμάτι λαζάνι.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία με ακόμα 2 κομμάτια από λαζάνι.
  • Κάνε την ίδια διαδικασία βάζοντας 4 τετράγωνα από λαζάνι σε κάθε φορμάκι.
  • Πασπάλισε με μοτσαρέλα και ψήσε για 20 λεπτά.

Tip


Read More

And More