Λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και γέμιση τυριού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σπιτικά λαζάνια φούρνου με λαχταριστή γέμιση και σάλτσα ντομάτας. Μια light συνταγή, που μπορεί να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά έχει λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 250/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 12 κανελόνια
  • 1+3/4φλ. τυρί ρικότα χωρίς λιπαρά
  • 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί 23×33 εκατοστών με λίγο λάδι.
  • Άπλωσε στον πάτο του ταψιού 1/2 φλιτζάνι σάλτσας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη.
  • Άδειασε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα τροφίμων και κόψε τη μύτη.
  • Γέμισε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.
  • Τοποθέτησε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού.
  • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
  • Έπειτα, πρόσθεσε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 κανελόνια.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164