Lemon pie

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκόξινο επιδόρπιο που θα “καθαρίσει” τον ουρανίσκο σου.

Θερμίδες: 282/ μερίδα

Συστατικά

  • 3 μεσαία λεμόνια
  • 2φλ. ζάχαρη
  • 450γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 2κ.σούπας ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξύσε τα λεμόνια και κράτησε 1/2φλ. από το ξύσμα.
  • Αφαίρεσε από τα λεμόνια το λευκό κομμάτι.
  • Ψιλόκοψε τα λεμόνια και αφαίρεσε τα κουκούτσια.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το ξύσμα, τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
  • Κάλυψε το μπολ και άφησέ το εκτός ψυγείου για 24 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Άνοιξε τη ζύμη ώστε να έχει διάμετρο 28εκ. κι έπειτα άπλωσέ την σε μια ταρτιέρα 22εκ., προσαρμόζοντας τις άκρες στο πλάι του ταψιού, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα με τα λεμόνια το αλεύρι, το αλάτι και τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί και πάνω από τη ζύμη και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μόνο τις άκρες του ταψιού και ψήσε για άλλα 25 λεπτά.
  • Έπειτα, άφησε την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα.
  • Άπλωσε την μαρέγκα πάνω από την πίτα και κόψε σε 12 κομμάτια.

Read More

And More