Λεμονάτο ρύζι με λαχανάκια Βρυξελλών και cranberries

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα λαχανικό εποχής τρυπώνει ξαφνικά στα πιάτα μας και συναντάει το ρύζι. Κάνουμε ακόμα πιο υγιεινό το γεύμα μας με τα cranberries και τα φιστίκια να ολοκληρώνουν γευστικά.
Θερμίδες: 203/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. ρύζι
  • 1+3/4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 4φλ. λαχανάκια Βρυξελλών (φύλλα)
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση
  • 2κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Cranberries και φιστίκια για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό κοτόπουλου με το ρύζι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Κάλυψε το τηγάνι,, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει απορροφήσει το ζωμό.
  • Χώρισε τα φύλλα από τα λαχανάκια και ρίξε τα σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψέ τα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο μπολ και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
  • Χώρισε σε 4 πιάτα και ρίξε από πάνω λίγα cranberries και φιστίκια.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164