Light burger με μπιφτέκι γαλοπούλας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν θα μπορούσα να σε αφήσω παραπονεμένη ούτε αυτή τη φορά. Επειδή ξέρω ότι έχεις αδυναμία στα burgers και σε κάθε είδος junk food, σου παρουσιάζω μια light kai υγιεινή επιλογή για σένα που προσέχεις ή κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 269/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • 450γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • 250γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1/2γλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1/4φλ. κατσικίσιο τυρί
  • 2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 6 ψωμάκια για burger
  • 6 φέτες κρεμμυδιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το σκόρδο, τον κιμά, το σπανάκι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
  • Χώρισε το μείγμα και πλάσε 6 μπιφτέκια.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι στο μάτι με υψηλή ένταση και ψέκασε με το σπρέι μαγειρικής.
  • Πρόσθεσε τα μπιφτέκια και μαγείρεψε για 8 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε καλά λίγο πιπέρι, το γιαούρτι, το κατσικίσιο τυρί, τη ρίγανη, το δυόσμο και το μαϊντανό.
  • Χώρισέ το ομοιόμορφα στα ψωμάκια.
  • Ολοκλήρωσε το burger με ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι-μερίδα, ένα φύλο μαρουλιού και μια φέτα κρεμμύδι.

 

Tip


Read More

And More