Light σκορδαλιά

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για να απολαύσεις χωρίς ενοχές την αγαπημένη σκορδαλιά και να μην πάθεις πανικό με τις θερμίδες, δοκίμασε αυτή τη light συνταγή!
Θερμίδες: 124

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι (περίπου 3 κεφάλια σκόρδου) σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια λάδι καλαμποκιού
  • χυμό ενός λεμονιού (περίπου ¼ φλιτζάνι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μούλτι χτύπησε τις σκελίδες σκόρδο και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρέ.
  • Πρόσθεσε το ½ λάδι και μετά ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα.
  • Μια πρόσθετε ½ φλιτζάνι λάδι και μία ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού μέχρι να τα προσθέσεις όλα.
  • Το μυστικό σε αυτό είναι να γίνει η σκορδαλιά κρεμώδης και πηχτή.

 

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164