Μακαρόνια με ψητό κοτόπουλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια light μακαρονάδα με ψητό κοτόπουλο και σπανάκι που θα λατρέψεις γιατί έχει και λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 332

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 230 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
  • περίπου 3/4 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προετοίμασε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
  • Βάλε το κοτόπουλο στη σχάρα που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής, και ψήσε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Άστο στην άκρη για 10 λεπτά και κόψε το σε μακριά και λεπτά κομμάτια.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στράγγιξε και διατήρησέ τα ζεστά.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  • Πρόσθεσε λάδι στο τηγάνι και μετά το αλεύρι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι το σκόρδο να σοταριστεί (περίπου 2 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και άφησέ το να σιγοβράσει και μαγείρεψε 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Πρόσθεσε το τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι πιπέρι, και το σπανάκι και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και ανακάτεψε.

Tip


Read More

And More