Μανιταροπιτάκια με μυρωδικά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή που μπορείς να επιλέξεις για σνακ ή για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου.
Θερμίδες: 162/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 sticks σέλερι ψιλοκομμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100ml λευκό κρασί
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 80γρ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 2κ. γλυκού σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
  • Τοποθέτησε σε ένα αντικολλητικό ταψί μια λαδόκολλα.
  • Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σέλερι.
  • Μαγείρεψε για 10 έως 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγείρεψε για ακόμα πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη μουστάρδα και το κρασί, αλατοπιπέρωσε, και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία.
  • Μαγείρεψε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
  • Άφησέ το στην άκρη για να κρυώσει.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τρίμμα ψωμιού.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ τον μαϊντανό και το θυμάρι και ανακάτεψε.
  • Στρώσε τα δύο φύλλα σε μια επιφάνεια.
  • Χώρισε το κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα.
  • Μοίρασε στη μέση των τετραγώνων τι μείγμα με τα μανιτάρια.
  • Άλειψε τις άκρες με γάλα αμυγδάλου κι έπειτα ένωσέ τες για να κλείσεις το πιτάκι σου.
  • Βάλε τα 16 πιτάκια που έφτιαξες στο ταψί, πασπάλισε με σουσάλι και ψήσε για 25-30λεπτά.

Read More

And More