Μεξικανική κινόα με λαχανικά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη συνταγή με μεξικανικές επιρροές.

Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού λάδι
  • 1φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1+1/3φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1φλ. καλαμπόκι
  • 2/3φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 2/3φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1/2φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/2φλ. βρώσιμη γύρη
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1φλ. κινόα άψητη
  • Κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
  • Στο τηγάνι, πρόσθεσε το ζωμό, το καλαμπόκι, τη σάλτσα, τα ρεβίθια, τα μαύρα φασόλια, τη γύρη, το κύμινο, το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και την κινόα, ανακάτεψε καλά και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Μόλις πάρουν μια βράση, βάλε το τηγάνι στο φούρνο.
  • Ψήσε το φαγητό για 40-45 λεπτά.

Read More

And More