Mini πιτσάκια με λουκάνικο και kale

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια επιλογή για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή να προετοιμάσεις στο πάρτι με φίλους. Το kale κάνει τη συνταγή ακόμα πιο υγιεινή και προσιτή στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 177/ μερίδα

Συστατικά

  • 170γρ. λουκάνικο κοτόπουλου βρασμένο ψιλοκομμένο
  • 3φλ. kale ψιλοκομμένο
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1φλ. τυρί ρικότα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1φλ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο
  • 1κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα
  • 1/2φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 3κ. σούπας παρμεζάνα με λίγα λιπαρά
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πάρε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.
  • Ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
  • Πάρε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τοποθέτησέ το στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ψέκασε εσωτερικά με μαγειρικό σπρέι και πρόσθεσε το λουκάνικο, το kale και το κρεμμύδι.
  • Μαγείρεψε για 6-8 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τη μοτσαρέλα, τη ρικότα, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Άνοιξε τη ζύμη για την πίτσα και χώρισέ την σε 12 τετράγωνα.
  • Τοποθέτησε τα τετράγωνα μέσα στις θήκες του ταψιού.
  • Χώρισε ομοιόμορφα το μείγμα με το λουκάνικο, έπειτα τη σάλτσα ντομάτας και την παρμεζάνα.
  • Ψήσε για 16-18λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.
  • Αφαίρεσε τα πιτσάκια από το φούρνο και μοίρασε ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More