Μους σοκολάτα με φουντούκι

4
Mερίδες

Μους σοκολάτας για τις ώρες εκείνες που ζητάς κάτι απενγωσμένα γρήγορο και γλυκό.
θερμίδες: 229

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
  • 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
  • 1.360 γραμμ. gianduja (σοκολάτα με φουντούκια), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το άμυλο αραβοσίτου μέσα σε 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να διαλυθεί.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζέστανε το υπόλοιπο 1 1/2 φλιτζάνια γάλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά σε μέτρια και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Πρόσθεσε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Βράσε λίγο ακόμα, ανακατεύοντας για 90 δευτερόλεπτα.
  • Μοίρασε σε 4 φλιτζάνια και σκεέπασε με μια πλαστική μεμβράνη, πατώντας πάνω στην επιφάνεια της μους.
  • Βάλε στο ψυγείο και άφησέ τα να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Tip


Read More

And More