Μπιφτέκια από καβούρι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με μια συνταγή για μπιφτέκια. Μόνο που αυτή τη φορά βασικό συστατικό δεν είναι το κρέας, αλλά το γευστικό καβούρι. Μια συνταγή με θαλασσινά στοιχεία που θυμίζει ένα υγιεινό junk food.
Θερμίδες: 221/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 750γρ. μαγειρεμένη καβουρόψυχα
  • 300γρ. πουρές πατάτας
  • 1κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο αυγό
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο
  • κάρδαμο
  • γιαούρτι με λίγα λιπαρά και μαρούλι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό.
  • Στο ίδιο μπολ ρίξε μέσα την καβουρόψιχα, τον πουρέ πατάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.
  • Τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ το από το ψυγείο, πλάσε το μείγμα σε 10 μπάλες και πασπάλισε με αλεύρι.
  • Τοποθέτησε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήσε τα μπιφτέκια από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Σέρβιρε ένα μπιφτέκι σε κάθε πιάτο, σε συνδυασμό με λίγο γιαούρτι και μαρούλι.

Tip


Read More

And More