Απόλαυσε αλμυρά muffins με χαμηλές θερμίδες! Ο συνδυασμός τη γλυκοπατάτας, του αβοκάντο και της φέτας θα φέρουν μια γευστική ισορροπία, που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και το στομάχι σου.
Θερμίδες: 268/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 γλυκόπατατα (200γρ.) ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- μερικές σταγόνες ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αβοκάντο ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι (150γρ. καθαρισμένο)
- 100γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 100γρ. καλαμποκάλευρο
- 80ml. σφένδαμο σιρόπι
- 3 αβγά μεγάλα
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 100ml. γάλα 2% λιπαρά
- 50γρ. φέτα λιωμένη
- 2 κ. σούπας σπόρους ανάμεικτους
- 1/4 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε τη γλυκοπατάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, κάλυψέ το με μεμβράνη και βάλ’ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Άφησέ το να κρυώσει.
- Άλειψε με λίγο λάδι 9 φορμάκια για muffins.
- Κόψε το 1/4 της γλυκοπατάτας σε ακόμα πιο μικρά κομμάτια και βάλ’ τα στην άκρη.
- Τοποθέτησε σε ένα μούλτι την υπόλοιπη πατάτα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, το καλαμποκάλευρο, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά, το baking powder, τη σόδα, το γάλα και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.
- Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο.
- Χώρισέ το ομοιόμορφα στα φορμάκια.
- Πασπάλισε από πάνω τη ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα, τη φέτα και τη πάπρικα.
- Ψήσε στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα, για 22 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν.
- Έλεγξέ τα τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Αν είναι στεγνή όταν την αφαιρέσεις σημαίνει ότι είναι έτοιμα.
- Άφησέ τα για 5 λεπτά να κρυώσουν και μετά αφαίρεσέτα από τα φορμάκια.
- Μπορείς να τα διατηρήσεις ακόμα και 3 μέρες μέσα σε ένα κλειστό δοχείο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ