Νάτσος με σάλτσα τυριού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή που θα σου κρατήσει παρέα όταν βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα νάτσος:
  • 1φλ. φακές, άβραστες
  • 1/2φλ. καστανό ρύζι, άβραστο
  • 4φλ. σάλτσα enchilada
  • 4φλ. ζωμό
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 2 πακέτα νάτσος
  • Λίγο κόλιαντρο, λίγο αβοκάντο, λίγες καυτερές πιπεριές και λάιμ για το σερβιρισμα
  • Για τη σάλτσα τυριών:
  • 4κ. σούπας μαργαρίνη
  • 4κ. σούπας αλεύρι
  • 1+1/2φλ. γάλα
  • 1+1/2φλ. mozzarella τριμμένη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τη σάλτσα enchilada και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Ρίξε μέσα τις φακές και το ρύζι, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Βράσε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές και το ρύζι.
  • Θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι αρκετά συμπαγές, για αυτό μην στραγγίξεις τα υγρά και άφησε τις φακές με το ρύζι να τα “απορροφήσουν” όλα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέσα το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά μέσα το γάλα και άφησέ το να πάρει μια βράση.
    Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίξε μέσα το τυρί και το αλάτι.
  • Σε δύο μεγάλες πιατέλες βάλε τα νάτσος, ρίξε από πάνω το μείγμα με τις φακές, το μείγμα με το τυρί, λίγο κόλιαντρο, λίγο αβοκάντο, λίγες καυτερές πιπεριές και λάιμ.

Read More

And More